Kennis-maken of inschrijven

De pagina die u probeerde te bereiken is niet gevonden.

Onze speerpunten voor 2023

Op de Emmaschool bouwen we verder aan de rijke en uitdagende leeromgeving: dit stimuleert de nieuwsgierigheid & de ontdekkende houding van onze kinderen.

 

We zetten de basis van ons onderwijs extra sterk neer dit schooljaar. Instructies worden verbeterd (EDI training) en het aanbod van de basisvakken wordt onder de loep genomen.  

 

Door de nieuwe methode BLINK Lezen bevorderen we de leesmotivatie bij kinderen.  

 

We werken in een doorgaande lijn van peuters t/m groep 3 allemaal met dezelfde thema's. Komend schooljaar gaan we deze samenwerking nog verder versterken.  

 

Het muziekonderwijs krijgt een structurele plek in ons rooster. Een vakdocent neemt alle groepen mee in de wonderlijke wereld van muziek.  

 

We bouwen verder met het eigenaarschap van kinderen, door bijvoorbeeld hun bijdrage in driehoek gesprekken te vergroten en in gesprek te gaan met de leerlingenraad.  


Speerpunten

4 maartLees verder
Agenda van Veluwezoom

Onze school is onderdeel van Scholengroep Veluwezoom. Welke thema’s spelen er in 2023? Lees het op de poster.

 

Wij zijn nieuwsgierig naar de toekomst! Dit leren we ook onze kinderen. Lef tonen en experimenteren: daar groei je van. We vernieuwen ons onderwijs. Maar alleen als we zeker weten dat het hoge leeropbrengsten oplevert. Kinderen krijgen ook les over duurzaamheid. In maart gaan ze bijvoorbeeld tijdens de ikjijwij-week allemaal aan de slag met ‘Global goals’.

 

Download de poster in de bijlage. Daarop staan alle thema’s en projecten voor 2023.

 

Jaaragenda

4 maartLees verder
ikjijwij-week

Elk jaar in maart vieren de leerlingen de ikjijwij-week. Wij zetten dan onze eigen school in de schijnwerpers. Het programma bevatte dit jaar gastlessen van de Rotaryclub, een burgerschapsspel en activiteiten voor de buurt. 

 

ikjijwij week 2023
ikjijwij, nieuwsgierig naar de toekomst is onze visie. Veel kinderen zijn natuurlijk enorm nieuwsgierig naar hun toekomst! In bovenbouwklassen gaven zakenmensen uit de Rotaryclub Rheden Rozendaal gastlessen. Zij vertelden over hun beroep. Deze voorbeelden geven leerlingen een kijkje in wat zij later kunnen worden.

Terra Nova  Terra Novaterra nova

Ikjijwij is ook burgerschap
De kinderen uit een hele jaargroep speelde het burgerschapsspel ‘Terra Nova’: leerlingen spelen dat ze een minimaatschappij oprichten en inrichten. 

 

In actie voor de buurt

‘Van en voor de samenleving’ hoort bij de ikjijwij-week. De scholen hebben nagedacht: wat kunnen we betekenen voor onze omgeving? Wat voor moois of goeds kunnen we doen? Dit zijn enkele voorbeelden van activiteiten die kinderen deden:

  • ze ontvingen buurtbewoners in school om kennis te maken
  • maakten of bakten iets en deelden dat uit in de buurt;
  • maakten muziek of speelden spelletjes bij een verzorgingstehuis in de buurt of organiseerden een geld-inzamelactie voor slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië, omdat dit volop leeft op hun school.
26 maartLees verder
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren